Suurmielenosoitus Helsingissä 22.8.

Täällä huutaa kansa

Kansanliike nimeltä Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan järjesti valtakunnallisen suurmielenosoituksen Helsingissä lauantaina 22. elokuuta. Media kertoi aiheesta enemmän tai vähemmän asiallisesti. Tämä on yhden mukana olleen kertomus eikä se edes yritä olla puolueeton. Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan 5000, järjestäjien arvion mukaan 12 000 ja joidenkin mukana olleiden arvion mukaan 15 000 hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavaa. Nähdyn perusteella ainakin poliisin arvio väheksyy pahemman kerran. Tulee mieleen Jyväskylä, Vappu ja Keskisuomalainen.

Helsingin keskustaa kierreltyään kulkue saapui Hakaniemen torille, ennen sitä 15 minuuttia kadulla istuttuaan. Paikalla puhui mm. Syksy Räsänen, joka oli huolissaan koulutusasioista ja niihin suunnitelluista leikkauksista, jotka "ovat ristiriidassa vaalilupausten kanssa". "Tässä ajetaan alas sivistynyttä yhteiskuntaa", hän totesi ja lainasi hallitusohjelman liitettä 5, sivua 13: "Leikkaukset toteutetaan taloudellisesta tilanteesta riippumatta".  Toinen lainaus oli pääministeriltä: "Suomi on jäänyt hyvinvointiyhteiskunnan vangiksi."

Oi mikä vapauttaja hallituksemme onkaan!

Kaija Kiessling edusti eläkeläisiä ja kertoi aiheellisen huolensa vanhustenhuoltoyksiköiden rapautumisesta, vanhusten ajamisesta kotihoitoon tilanteessa jossa se ei enää onnistu ja yksityisen (kansainvälisen) pääoman vyörymisestä hoitoalalle.

"Asumistuen lakkauttaminen tuo vaivaisen 123 miljoonan säästön, mutta se merkitsee paljon niille joita se koskee. Eli ajaa vielä pahempaan ahdinkoon."

Inhimilliset tekijät näyttävät jäävän jalkoihin kun lasketaan rahoja ja "turvataan kilpailukykyä".  Robin Hood -asetelma on kääntynyt pahemman kerran päälaelleen.

Sitten kuviin.

Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy Hakaniemen torilla. Tämän sivun kuvat ja teksti: Jukka Loikkanen. Alla myös videoleike.

Get Flash to see this player.