Jyrkkä EI hallituspolitiikalle

.
Keski-Suomen pamilaiset pohtimassa miten reagoida maamme hallituksen ihmisarvoa loukkaavaan politiikkaan. Kuvassa vasemmalta Eija Väisänen, Oiva Viinikainen, Tuula Pölkki, Lasse ja Lumi Laakkonen, Irmeli Huuskonen, Päivi Vehmas ja Ilpo Kaulio. Kuva suurenee klikkaamalla.

Jyrkkä EI työelämän huonontamiselle
ja sopimusyhteiskunnan romuttamiselle


PAMin Keski-Suomen ammattiosastot vaativat hallitusta perumaan suunnitelmansa huonontaa työelämää. Osastot eivät voi hyväksyä sitä että hallitus sanelee sopimusyhteiskunnassa sen mitä alakohtaisissa työehtosopimuksissa saa enimmillään sopia.
Esitykset ovat ristiriidassa perustuslain ja kansainvälisen oikeuden kanssa ja huonontavat varsinkin julkisen sektorin ja palvelualojen pienipalkkaisten työntekijöiden asemaa.
Hallituksen esitykset heikentäisivät palvelualojen työntekijöiden ansioita 4 – 6 prosenttia.

Ammattiosastomme edustavat juuri niitä työntekijöitä, joiden toimeentuloa sunnuntailisien pudottaminen kipeimmin koskettaa ja erityisen ikävää tämä on tilanteessa jossa samanaikaisesti vaaditaan kauppojen aukioloaikojen vapauttamista.

Hallitus on esittänyt suunnitelmiensa toimeenpanoa pakkolailla ja puhuu samanaikaisesti palkansaajien, työttömien, eläkeläisten ja muiden pienituloisten ”osallistumisesta yhteisiin talkoisiin maamme kilpailukyvyn parantamiseksi”.
Tämä ristiriita loukkaa niitä joiden elämää aiotaan entisestään vaikeuttaa. Talkootyö on vapaaehtoista eikä siihen kutsuta ”tai muuten”-tyyppisellä uhkailulla.

Palkansaajapuoli on jo osallistunut talkoisiin suostumalla kerran toisensa perään maltillisiin palkkaratkaisuihin.
Milloin ja miten elinkeinoelämä, työnantajat ja muut hyväosaiset aikovat osallistua?
Ammattiyhdistysliike ei jää seuraamaan sivusta työelämän huononnuksia vaan tiivistää rivejään,kutsuu työntekijöitä mukaan ja ryhtyy tarvittaviin toimiin ellei hallitus peräänny ihmisarvoa loukkaavista suunnitelmistaan epämääräisen ”kilpailukyky” –käsitteen nimissä.