PAMin uutisia

PAMin uutiset

Suomen Compass Groupin valtavat yt-neuvottelut päätökseen – ”Työntekijöille kova isku” (eilen)

Neuvottelujen tuloksena on satoja irtisanomisia ja osa-aikaistuksia sekä tuhansia lomautuksia. PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ja alueellinen pääluottamusmies Timo Tiikkaja peräänkuuluttavat globaalin yrityksen vastuuta työntekijöistään.

Compass Groupilta satoja irtisanomisia ja osa-aikaistuksia, tuhansia lomautuksia - PAMin Rönni-Sällinen vetoaa, että irtisanomisia vältettäisiin viimeiseen asti (eilen)

Compass Group kertoi tänään joulukuussa aloitettujen yt-neuvotteluidensa päättymisestä.  PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kuvaa tulosta todella kovaksi iskuksi. Hän perää valtavan globaalin yrityksen vastuuta työntekijöistään.

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualan palkkoihin korotus 1.2.2021 alkaen (26.1.2021)

PAM ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry ovat hyväksyneet palkkaratkaisun, joka tuo korotuksen matkailu-, ravintola-alan ja vapaa-ajan palvelujen työntekijöiden ja esimiesten taulukkopalkkoihin.

Matkailu-, ravintola-alan ja vapaa-ajan palvelualan palkoista neuvottelutulos (22.1.2021)

Alan työntekijöiden ja esimiesten palkoista on saatu aikaan neuvottelutulos. Seuraavaksi neuvottelutulos käsitellään liittojen hallinnoissa.

Häirintään puututaan kaupan alalla painokkaasti − työmarkkinajärjestöt julkaisivat ohjeita häirinnän kitkemiseksi (22.1.2021)

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto ovat julkaisseet yhdessä toimintaohjeistuksen häirinnän ja seksuaalisen häirinnän estämiseksi, ehkäisemiseksi ja asiaan puuttumiseksi alan yrityksissä. Mukana ohjeistuksessa on suositus asiakkaan varoitusmenettelystä häiritsevästi käyttäytyvän asiakkaan varalle.

Junatarjoilijoille työehtosopimus – pää saatiin vihdoin auki katkotunneista (21.1.2021)

Avecran junapalveluhenkilökuntaa koskeva uusi työehtosopimus on hyväksytty. Sopimukseen sisältyy muun muassa palkattomia katkotunteja koskeva parannus.

Kansallisteatteri sai vallitsevissa oloissa hyvän sopimuksen (21.1.2021)

Suomen Kansallisteatterin tekniikkaa ja vastaavia koskeva uusi työehtosopimus on hyväksytty palkankorotuksineen.

Ansiopäivärahahakemusten käsittelyajat pidentyneet tammikuussa (19.1.2021)

Työttömyyskassan hakemusmäärät ovat kasvussa erityisesti soviteltujen päivärahan saajien osalta. Marras-joulukuussa soviteltuja hakemuksia saapui enemmän kuin aiemmin syksyllä. 

Lähes kaikki ammattiosastot saavat jäsenmaksupalautteen täysimääräisenä (19.1.2021)

Lähes kaikki liiton ammattiosastot saavat tänä vuonna jäsenmaksupalautteen täysimääräisenä eli 11 prosenttia jäsenen maksamasta jäsenmaksusta, PAMin järjestöasiantuntija Jaana Manninen kertoo. Vain 5 prosenttia osastoista saa pienemmän osuuden.

Vuonna 2020 PAMiin liittyi ennätysmäärä uusia jäseniä toisen jäsenen suosittelemana (18.1.2021)

Jäsenhankkijat saavat S-ryhmän lahjakortin palkinnoksi.