PAMin uutisia

PAMin uutiset

Mikä on EU:ssa kiinnostavin työelämäasia? (eilen)

Eurooppa-tason vähimmäispalkkasuositus, FinUnionsissa kautensa päättävä johtaja Aleksi Kuusisto vastaa kysymykseen. Eurovaaliehdokkaat Jaana Ylitalo ja Aura Salla kommentoivat.

Palvelualojen yrityksiä ja työntekijöitä on suojattava häiriköiltä – keinoksi yrityskohtainen lähestymiskielto (20.5.2019)

PAM, Kaupan liitto, MaRa, EK ja SAK esittävät, että yksityishenkilöiden lisäksi myös yritysten tulisi voida hakea lähestymiskieltoa jatkuvasti häiriöitä aiheuttavilta henkilöiltä. Niin yritykset kuin työntekijätkin tarvitsevat turvallisen asiointi- ja työympäristön, liitot painottavat.

Automaatio jakaa mielipiteitä apteekkialalla (20.5.2019)

Työn automatisoitumiseen suhtaudutaan positiivisemmin, jos muutokset tukevat itsenäisyyttä ja ammatti-identiteettiä, kertoo apteekkialan teknisille työntekijöille suunnattu kyselytutkimus.

Kaupan alan palkkausjärjestelmä uudistuu – suuntana työn vaativuuteen perustuva malli (17.5.2019)

Siirtyminen työn vaativuuteen perustuvaan palkkausjärjestelmään tunnistaisi paremmin kaupan alan nykyiset työtehtävät ja ottaisi huomioon toimialan muutokset. Uuden järjestelmän pilotointi on nyt käynnissä.

Jaana Ylitalo: EU:ta tarvitaan suojaamaan työntekijää (16.5.2019)

EU:ta tarvitaan suojaamaan työntekijöitä hyväksikäytöltä ja palkkojen dumppaamiselta, mutta ei ole itsestäänselvää, että EU toimii näin, PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo sanoi tänään SAK:n edustajiston kokouksessa.

Pamilaiset eurovaaliehdokkaat haluavat eurooppalaisen yritysvastuulain (16.5.2019)

Euroopan parlamenttiin pyrkivät pamilaiset ehdokkaat pitävät tärkeänä, että vastuullisuutta edistetään yritysvastuulain avulla koko Euroopassa.

Työn muutos on tulevaisuuden ykkösasia – SAK:n Jarkko Elorannan mielestä sosiaaliturvan on pysyttävä mukana (16.5.2019)

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mielestä lähivuosien suurin haaste on muuttuvan työelämän hallinta. Esimerkiksi alustatyöntekijät tarvitsevat suojaa.

Robotisaatio ja automatisaatio uhkaavat viedä toimihenkilöiden työpaikkoja Keskossa (15.5.2019)

Robotisaation ja automatisaation eteneminen uhkaa vähentää Keskossa enintään 31 toimihenkilön työpaikat kahdessa yhteistoimintaneuvottelussa. Pääluottamusmies Petri Järvinen kertoo, että yt-menettelystä on kiistaa.

Sodexo näyttää mallia muille seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisyssä (14.5.2019)

PAMin hallitus hyväksyi tänään kansainvälisen puitesopimuksen pohjalta laaditun Sodexon ja IUF:n sopimuksen seksuaalisen häirinnän ehkäisystä. Nyt hyväksytty sitoumus koskee Suomen toimintoja.

Uuden hallituksen on lisättävä turvaa pienipalkkaisten arkeen (14.5.2019)

PAM toivoo uudelta hallitukselta sellaista politiikkaa, joka helpottaa palvelualoilla työskentelevien pienipalkkaisten työntekijöiden arkea ja pitää kaikki mukana myös sosiaaliturvaa ja sosiaalipalveluita uudistettaessa.