PAMin uutisia

PAMin uutiset

Osa verkkosivujen lomakkeista poissa käytöstä 16.7. klo 8 - 8.15 (tänään)

Käyttökatkos johtuu lomakkeiden päivityksestä

Ensimmäisten hakemusten määrä pienin sitten koronapandemian alun – nyt käsittelyjonoja ruuhkauttavat jatkohakemukset (tänään)

Koronapandemian aiheuttamaa hakemustulvaa on saatu purettua, mutta työtä jonojen purkamiseksi riittää yhä.

Kauppakeskus REDI kiitti koronasankareita taideteoksilla (tänään)

Helsingin kalasatamassa sijaitseva kauppakeskus REDI julkisti Helsinki-päivänä kaksi taideteosta, jotka ovat kunnianosoitus korona-aikana työskennelleille ammattiryhmille.

Huoli koronan toisesta aallosta sai Danielin liittymään PAMiin (eilen)

Elämä voi muuttua hetkessä. Lomautetuksi tultuaan pitkään myyjänä ja asiakaspalvelutehtävissä toiminut Daniel Canga omisti koronakevään opiskeluille. Hän ajatteli, ettei työelämän turvasta kannata tinkiä ja liittyi PAMiin alkukesästä.

Koronasta johtuvia rajoituksia puretaan lisää matkailu- ja ravintola-alalla (13.7.2020)

Rajoituksia matkailu- ja ravintola-alalla on purettu 13.7. alkaen. Ravitsemisliikkeiden aukioloa, anniskeluaikoja sekä asiakasmääriä koskevat rajoitukset päättyvät kokonaan. Lisäksi maahantulon rajoituksista luovutaan useiden uusien maiden kohdalla.

Vastine Helsingin Sanomien kirjoitukseen 10.7.2020: PAM auttaa myös liittoon kuulumattomia työntekijöitä hyväksikäyttötapauksissa (12.7.2020)

PAM on auttanut työperäistä hyväksikäyttöä kokeneita monin eri tavoin eikä liiton jäsenyyttä ole edellytetty.

Työskentelylämpötilat työpaikalla – kesätyöntekijä, ota nämä huomioon (9.7.2020)

Työnantajan vastuu työntekijöiden terveydestä ulottuu myös työpaikan lämpötilaan. Lämpötilan vaikutus viihtyvyyteen ja sairastavuuteen ja sitä myötä työn tuottavuuteen on kiistaton. Siksi työn lämpöolosuhteista ohjeistaminen ja mahdollisten haittojen ennaltaehkäisystä huolehtiminen on myös osa uusien työntekijöiden perehdytystä.

Kanneoikeus antaisi ammattiliitolle enemmän toimivaltaa hyväksikäytön kitkemisessä (7.7.2020)

Kanneoikeus toisi ammattiliitolle valtuudet auttaa paremmin heikommassa asemassa olevia ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä.Ilmiön kitkemiseksi tarvitaan lainsäädännöllisiä muutoksia.

Kaarina Ahonen valittu PAMin järjestötoimitsijaksi Tampereelle (7.7.2020)

PAMin hallitus on valinnut 10.6. järjestötoimitsijaksi filosofian maisteri Kaarina Ahosen. Hän aloittaa työt elokuun 3. päivä.

Ensimmäisten hakemusten määrä pysynyt ennallaan – ansiopäivärahahakemuksia käsitellään tiiviisti (7.7.2020)

Viime viikolla työttömyyskassaan tuli 1 455 uutta ansiopäivärahahakemusta, käsiteltiin yli 1 574. Työjonoissa on edelleen runsaasti hakemuksia, jonka takia käsittelyajat ovat edelleen pitkät.