PAMin uutisia

PAMin uutiset

Tilaa PAMin kalenteri vuodelle 2021 (eilen)

Kalentereiden tilausaika on alkanut. Tilaa omasi!

Eurooppalaiset työmarkkinajärjestöt vaativat yrityksiltä vastuullisuutta pimeän työn torjumiseksi (28.9.2020)

UNI Eurooppa ja työnantajia edustava CoESS vaativat alihankintaketjujen valvonnan tehostamista, julkisen sektorin hankintaperiaatteiden tarkentamista ja tiedon lisäämistä pimeän työn torjunnan tehostamiseksi. Myös EFCI peräänkuuluttaa reiluja työehtoja siivousalan työntekijöille haasteellisina korona-aikoina.

PAMin asiointipalvelu toimii taas (28.9.2020)

PAMin sähköisissä asiointipalveluissa oli viikonlopun aikana häiriöitä, joiden vuoksi palveluun ei päässyt kirjautumaan. Ongelma on nyt ratkaistu ja palvelu toimii taas normaalisti.

Ennätystulosta tahkovan Keskon palkitsemisperiaatteet syrjivät myyjiä (25.9.2020)

Yhtiössä käytössä olevan tulospalkkiojärjestelmän piirissä ovat kaikki muut henkilöstöryhmät paitsi myyjät. Heille jaettiin kesäkassi, vaikka muille henkilöstöryhmille on mahdollisesti tulossa selvää rahaa.

Rakennetaan luottamusta palvelualojen työpaikoille (25.9.2020)

PAMin henkilökuntaa koulutetaan syksyn aikana tunnistamaan paremmin työperäistä hyväksikäyttöä ja palvelemaan moninaistuvaa jäsenistöä.

Mielenilmaus matkailualan puolesta–”Sanomme KYLLÄ, palvelua ja työtä!” (24.9.2020)

Plakaatteja ja puheita Eduskuntatalon portailla. Tööttäävien linja-autojen ohiajo. Selvää oli, että mielenilmaisuun osallistujilla oli sama sanoma: matkailualan tulevaisuus on tärkeää ja korona-ajasta selviämiseksi sen eteen on tehtävä kaikki ja äkkiä.

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevat työehtosopimusneuvottelut jatkuvat (23.9.2020)

PAM ja työnantajia edustava MaRa ovat neuvotelleet alan työehdoista syyskuun alusta alkaen. Neuvotteluihin oman haasteensa on tuonut koronapandemian vaikutukset alan työntekijöihin ja yrityksiin.

PAM ja MaRa: Harmaata taloutta kitketään estämällä verovilpit (23.9.2020)

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa vetoavat maan hallitukseen ja kiirehtivät siirtymistä online-pohjaisiin kassajärjestelmiin veronkierron estämiseksi.

Pienet vaatebrändit pärjäsivät suuria paremmin vastuullisuusvertailussa (22.9.2020)

Etenkin pienet suomalaiset vaatebrändit ovat petranneet vastuullisuuttaan. Monet yritykset ovat lisänneet verkkosivuilleen täsmällistä tietoa vastuullisuustyöstään.

Pamilaiset mukaan mielenilmaukseen matkailualan puolesta! (22.9.2020)

Tämän viikon torstaina järjestetään mielenilmaus matkailuelinkeinon puolesta. Pamilaisia toivotaan tempaukseen mukaan klo 13.30 alkaen Helsingissä.