PAMin uutisia

PAMin uutiset

Käräjäoikeus antoi tuomion työsuhteen perusteettomasta päättämisestä (22.7.2021)

Helsingin käräjäoikeus antoi 21.6.2021 yksipuolisen tuomion asiassa, joka koski työntekijän työsuhteen perusteetonta päättämistä. Käräjäoikeus katsoi, että työntekijän työsuhteen päättämiseen ei ollut perustetta. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Karanteeni ei oikeuta siirtämään vuosilomaa (21.7.2021)

Vaikka rokotukset ovat edenneet rivakasti, altistuminen koronalle on yhä mahdollista Suomen kesässä. Karanteenin osuessa omalle kohdalle on tärkeää tietää, ettei karanteeni oikeuta siirtämään vuosilomaa.

Kesätyöntekijän on tärkeää tarkistaa palkanmaksun oikeellisuus (21.7.2021)

Kesätyö ei ole peruste maksaa alempaa palkkaa työntekijälle esimerkiksi nuoren iän tai työsuhteen lyhyyden vuoksi. Jokainen työntekijä on oikeutettu palkkatositteeseen, josta palkan oikeellisuuden voi tarkistaa.

Ansiopäivärahan ikäraja nousee 18 vuoteen elokuussa (13.7.2021)

Työttömyysturvalakiin tehdyn muutoksen vuoksi ansiopäivärahaa voidaan 1.8.2021 alkaen maksaa vain 18 vuotta täyttäneille. Samasta lakimuutoksesta johtuen vuoden päästä, eli 1.8.2022 alkaen, alle 18-vuotias ei voi enää kerryttää työssäoloehtoa.

PAM vie oikeuteen ruokalähettinä työskennelleen jäsenensä asian (8.7.2021)

Palvelualojen ammattiliitto PAM nostaa kanteen ruokalähetin työsuhteen olemassaoloa koskevassa asiassa. Kanne on saatettu vireille Helsingin käräjäoikeuteen torstaina 8. heinäkuuta.

Osallistu arvontaan ja voit voittaa huvipuistorannekkeen! (6.7.2021)

PAM arpoo jäsenilleen tänä kesänä Särkänniemen, Tykkimäen ja Powerparkin huvipuistorannekkeita!

Helteellä työskentelevä on oikeutettu runsaampiin taukoihin (6.7.2021)

Kesällä monet palvelualojen ammattilaiset työskentelevät kuumissa olosuhteissa. Ilmastoinnin puute tai sen tehottomuus on yleistä niin kaupoissa, toimistoissa kuin varastoissakin. Korkeissa lämpötiloissa työskennellessä on erityisen tärkeää kiinnittää huomioita taukojen pitämiseen.

Mitä tehdä, jos sairastuu kesken lomansa? (5.7.2021)

PAMin Juha Ojala kertaa, mitä tulee tietää loman siirtämisestä ja omavastuuajasta.

Huvipuistorannekkeiden jako on keskeytetty teknisten ongelmien takia (5.7.2021)

Särkänniemen, Powerparkin ja Tykkimäen rannekkeet tulevat tilattavaksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kesätyöntekijänkin kannattaa liittyä ammattiliittoon (1.7.2021)

Kesätyöpaikka avasi Pavel Kurhiselle ovet ravintola-alalle. Nyt 30-vuotias Kurhinen on työskennellyt alalla jo kymmenen vuoden ajan. Hän sanoo, että PAMin jäsenyys tuo varmuutta työelämään.